KASS
KASSPremium Hapert Dealer

Geloven in een visie

Als je ergens in gelooft, lukt het. Dat is de stellige overtuiging van Wil Kolen, eigenaar van KASS bv. Hij nam een aanhangerbedrijf over, zonder enige kennis van zaken. Hij had een visie, geloofde daarin en bijna 10 jaar later mag hij concluderen dat hij gelijk had: KASS bv. is een succesvolle onderneming. Dat ging niet altijd over rozen.

Geloven in de visie

Wil kijkt met gemengde gevoelens terug op de eerste jaren en komt tot de belangrijkste conclusie van de hele geschiedenis van KASS bv. “Als Ad Keeris van HAPERT aanhangwagens niet, net als ik, geloofde in mijn plan en visie, was het nooit gelukt.” Wat was het plan? Wil: “De meeste bedrijven die aanhangwagens verkopen, hebben een aanbod van meerdere merken. Dat wilde ik niet. Ik wilde gaan voor één merk. Collega’s en kenners verklaarden mij voor gek, maar ik geloofde erin. Toen ik bij HAPERT aanhangers zat om het contract te tekenen om hun dealer te worden, werd ik absoluut niet gedwongen om singlebranddealer te worden. Sterker, Ad liet mij de keuze. Ik vond dat als één merk álles heeft – kwaliteit, keuze in modellen en prijsklassen – ik me daar helemaal op zou moeten focussen. Ad begreep het en ging erin mee. Ik hield uitverkoop in de showroom, was overigens in één koop van de hele voorraad af, en vanaf dat moment had ik nog maar één merk.”

Vertrouwen in het bedrijf en de medewerkers

Al heel snel kwam Bart van Boxtel bij KASS bv. werken, hij was van opleiding autotechnicus. “Wij keken als buitenstaanders naar het bedrijf. Kon ook haast niet anders want we hadden nog nooit een aanhangwagen verkocht. Alles wat we niet goed vonden, gooiden we om en waar we in geloofden, voerden we uit. Ik ga niet zeggen dat het altijd makkelijk is geweest, zeker niet, maar het leverde uiteindelijk wel veel op: een bedrijf waar we vertrouwen in hadden en waar veel potentie in zat. Uiteindelijk mogen we concluderen dat we gelijk hadden: we hebben een succesvolle onderneming neergezet. We hebben het grootste rayon als dealer van HAPERT aanhangwagens en opereren vanuit vijf vestigingen in Brabant en Limburg.”

Naamsbekendheid

KASS bv begon in Valkenswaard, waar een aanhangwagenbedrijf werd overgenomen. Toen heette het nog geen KASS bv. “Die naam is pas gekomen toen we naar Bladel zijn verhuisd. Wat de naam betekent? Niks! We wilden een naam die lekker in het gehoor lag en dat bleek KASS te zijn. Je zou bijna denken dat we in de tien jaar dat we nu bestaan inmiddels een uitleg hadden verzonnen – Kolen Aanhangwagens Super Service, vind Bart wel een mooie – maar dat is niet zo. Het betekent niks maar we hebben er wel naam mee gemaakt en dat is waar het om draait.”

Kass bv - Geloven in een visie - LI