KASS
KASSPremium Hapert Dealer

Eén merk, één werkwijze, vijf filialen

Het begon met één vestiging, maar zoals het wel vaker gaat: er zijn inmiddels meer filialen van KASS bv. Een aantal kwamen er ‘bij toeval’ bij, al was uitbreiding altijd wel het doel. Het voordeel van meerdere vestigingen: je kunt de sterke punten van elke nieuwe filiaal overbrengen naar de andere. Eigenaar Wil Kolen vertelt.

“Toen we in 2013 het eerste bedrijf overnamen, wisten we nog niks van aanhangers. Die kennis is gegroeid en inmiddels mogen we onszelf zonder bescheidenheid kenners van HAPERT aanhangwagens noemen. We begonnen met één zaak en zijn gegroeid tot vijf vestigingen.  Waarom we ons niet tot de eerste vestiging in Bladel beperkt hebben? Omdat we dicht bij de klant willen zitten. Onze medewerkers spreken de taal van de klant, kennen de cultuur van de gemeenschap en dat werkt goed om aanhangers te verkopen, hebben we ervaren.

Elk nieuw filiaal bracht eigen uitdagingen mee, maar omdat we in ons product geloven, konden we het aan. De sterke punten hebben we doorgevoerd in al onze bedrijven en dat werkt. Inmiddels werken we op elke vestiging hetzelfde. Zo is er een vaste manier van factureren en hebben we een vastgestelde prijs voor onderhoud van aanhangwagens. Zo weet de klant altijd waar hij aan toe is en komt nooit voor verrassingen te staan.

We hebben nu vestigingen in Bladel, Nederweert, Oirschot, Helmond en Pelt, België. Daarnaast zijn er nog vier subdealers die zich alleen op onderhoud en verkoop richten. De vijf hoofdvestigingen van KASS bv beslaan een groot gebied en als groep hebben we het grootste rayon van alle dealers van HAPERT aanhangwagens. Daar zijn we echt heel trots op, daar hebben we hard voor gewerkt.

KASS bv is als het ware een verlengstuk van de fabriek van HAPERT. In principe is elke aanhangwagen custom made. Wij hebben in onze showroom een aantal modellen staan, waarop in principe heel veel aanpassingen mogelijk zijn. Een klant komt bij ons om een aanhanger te kopen en door goede vragen te stellen, kunnen wij precies de aanhangwagen verkopen die hij nodig heeft. De onderdelen die toegevoegd moeten worden, voegen wij zelf toe in onze werkplaatsen.

Bij KASS bv werken ongeveer drieëntwintig mensen en er is ruimte voor uitbreiding. Wij leiden graag zelf onze mensen op want eerlijk: er bestaat geen opleiding voor dit werk. Je bent vaak automonteur of iets anders in de bouw of technische sector. Kennis van aanhangwagens brengen wij onze nieuwe medewerkers graag bij. Het voordeel van vijf vestigingen is dat we kunnen schuiven met personeel. Waar het druk is kunnen we mensen tijdelijk neerzetten en dat werkt prima.

Onze klanten hebben misschien in het begin even moeten wennen aan het feit dat we maar één merk verkopen. Inmiddels weten ze niet beter en zijn ze zelf ook overtuigd van de kwaliteit. HAPERT is gewoon goed en daarom zijn wij er trots op dat we in alle vijf de filialen dit merk mogen verkopen, onderhouden, repareren en promoten.”

Kass bv - Vestigingen - Blog