KASS

Onderhoud

Reparatie & onderhoud

Regelmatige controle en onderhoud aan wielophanging, remmen, en verlichting zijn van groot belang voor een veilig weggebruik. Preventief onderhoud werkt kostenbesparend en zal de levensduur van uw aanhangwagen zeker positief beïnvloeden. Onze deskundige monteurs hebben al vele jaren ervaring met onderhoud aan alle soorten aanhangwagens en trailers.

Hoewel een APK-keuring niet verplicht is voor aanhangwagens, wordt bij elke beurt een BOVAG-keuringsrapport uitgereikt, waarbij middels een checklist alle door Rijksdienst voor Wegverkeer gestelde eisen gecontroleerd worden. Vanzelfsprekend kan een controle op onze zeer moderne remmentestbank hierbij niet ontbreken.

Ook worden met regelmaat in eigen werkplaats individuele (constructie)aanpassingen en reparaties verricht. Denk hierbij aan het veranderen van een huif/frame, monteren van een lier op aangepaste steun, het aanbrengen van extra binnen of buiten verlichting.
 
Uit ons ruim gesorteerde onderdelenmagazijn leveren wij onderdelen zowel aan bedrijven als aan particulieren. Ook van andere merken hebben wij de meest gangbare onderdelen voorradig.


Periodieke keuring aan aanhangwagens, paardentrailers en caravans.

Onze gediplomeerde monteurs voeren keuringen en onderhoud uit aan alle merken aanhangwagens, paardentrailers en caravans. Vanzelfsprekend ook aan merken welke niet in ons eigen leveringsgamma zitten.
Voor caravans voeren wij indien gewenst een volledige caravan-keuring uit. Hierbij wordt ook de complete gas- en electra-installatie gecontroleerd (o.a. gasdrukregelaar, gasleidingen, aarding 230V, etc.).
Bij de keuring worden de bestaande wettelijke eisen als norm gehanteerd.

Als na de keuring blijkt dat alles in orde is, of als eventuele gebreken zijn verholpen, wordt de aanhangwagen of caravan voorzien van een speciale BOVAG-sticker. Hèt bewijs voor zowel u als voor politie en andere autoriteiten dat het met de veiligheid een jaar lang goed zit.