KASS
KASSPremium Hapert Dealer

Met zoveel kilometers per jaar moet de aanhangwagen veilig zijn

Wout Gerits van Panzi-Pet kocht een jaar geleden een aanhangwagen bij KASS. Daar werden zoveel kilometers mee gereden dat een tweede al snel nodig was. Die kwam onlangs en ook daar stond na twee maanden al 20.000 kilometer op. Wout kijkt terug op een zeer prettige samenwerking met KASS.

“Wij hebben een transportbedrijf en een bedrijf in dierenvoeders en daar komt het nodige transport bij kijken. Voorheen huurden wij altijd aanhangwagens bij KASS en daar hing natuurlijk een prijskaartje aan. Een snelle rekensom leerde dat we beter een eigen aanhangwagen aan konden schaffen. Omdat de contacten al goed waren, we goede ervaring hadden met het merk HAPERT én KASS bij ons zo ongeveer om de hoek zit, was de keuze waar we een aanhanger gingen kopen niet zo lastig.

We hadden precies voor ogen wat we wilden en kwamen met precies iets anders buiten. En daar zijn we achteraf heel blij mee. Er werden goede vragen gesteld en daarop is de perfecte aanhangwagen voor ons uitgekozen. Wat voor ons belangrijk was, was dat er een huif op de wagen kwam. We gebruiken de aanhanger niet alleen om spullen te vervoeren, maar ook als kraam waar we ons assortiment in kunnen laten zien. Zo’n huif is niet standaard, maar kon uiteraard wel op maat worden gemaakt.

We wilden ook een laadklep en dat bleek geen probleem. We dachten zelf dat een ‘twee-asser’ voor ons prima zou zijn. Omdat we zoveel kilometers rijden, vooral op de snelweg, vond de verkoper van KASS een ‘drie-asser’ veel beter. Die ligt veel vaster op de weg en dat is dus veiliger. Zo’n aanhangwagen wordt altijd flink volgeladen en dan is veiligheid wel belangrijk. Fijn dat de ze bij KASS zo goed meedachten en vering met schokdempers aanraadden. We hebben nu geen hinder van kuilen in de weg.

Het onderhoud en reparatie gebeurt ook bij KASS en daar hebben we geen omkijken naar. Zij checken de verlichting, zorgen voor tijdige bandenwissels en verzorgen de jaarlijkse verplichte keuring. Doorgaans is dat binnen een dag geregeld. Al met al hebben we maar van één ding spijt: dat we niet eerder onze eigen aanhangwagen hebben gekocht.”

Huifwagen 4