KASS
KASSPremium Hapert Dealer

Hoe werkt de verzekering bij mijn aanhangwagen?

Vaak krijgen wij de vraag of een aanhangwagen verplicht apart verzekerd moet worden. Want hoe zit het bijvoorbeeld als de aanhangwagen schade oploopt of toebrengt? We leggen het je graag uit.

Geen verplichting

Het is belangrijk om te weten dat het apart verzekeren van een aanhangwagen geen verplichting is. De aanhangwagen is namelijk al meeverzekerd op de autoverzekering van het trekkende voertuig. Wanneer de aanhangwagen schade veroorzaakt, wordt dit dan ook gedekt door de Wettelijke Aansprakelijkheidsdekking van jouw autoverzekering.

Let op! Deze verzekering geldt uitsluitend als de aanhangwagen wordt gereden. Wanneer je de aanhangwagen handmatig verplaatst en daarmee schade toedoet, wordt deze schade verhaald op de Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren.

 

Schade aan de aanhangwagen

Maar wat als er schade aan jouw aanhangwagen wordt aangericht? Dan is deze schade niet automatisch verzekerd. Om ook deze schade te dekken, zul je een casco aanhangerverzekering moeten afsluiten. Hierbij gaat het onder andere om brandschade, waterschade, vandalismeschade, inbraakschade, stormschade, bliksemschade en nog veel meer.

 

Verzekeren bij inbraak

Om de aanhangwagen te verzekeren met een diefstal dekking is een SCM slot eigenlijk altijd een vereiste. Hierdoor weet de verzekeraar namelijk dat de aanhangwagen altijd goed op slot is gezet en in geval van diefstal moet je dan ook alle sleutels kunnen overleggen.

Kortom het apart verzekeren van een aanhangwagen is niet verplicht. Mocht je aanhangwagen een hoge dagwaarde hebben, kan het verstandig zijn om deze casco te verzekeren. Let hierbij wel op dat je ook een SCM slot aangeschaft, zodat de verzekering de aanhangwagen ook tegen diefstal dekt.